"TRONDHEIM - EN FALLERT TEKNOLOGIHOVEDSTAD MED KRONISK HJERNEFLUKT?

Mandag 3.mai var det Ketil Ingebrigtsen som beriket oss med kunnskap om den teknologiske situasjonen i Trondheim. Han har sitt daglige virke i teknologiselskapet Webstep.

Ketil er ikke redd for å tenke nytt og å gjøre ting på en ny måte. Hans tittel på foredraget var nok et kjennetegn på han, en entusiastisk person som får med seg mye av nye trender og ser muligheter teknologihovedstaden bør ta tak i.

Mange av de kjente teknologiske nyvinninger har sitt utspring i NTNU og eller Sintef, men av forskjellige grunner har de «flyktet» fra byen når de egentlig skulle bære frukter. Tidligere ordfører i Trondheim Per Berge, lanserte byen som landets teknologihovedstad i 1985, da var det allerede mange som forlot Trondheim etter å ha fått en god start her. Slik er det i dag og, mange flytter pga at det bl a ikke er spennende nok arbeidsgivere her!

Hvert år får bedrifter anledning til å komme på Gløshaugen for å presentere seg, men dette må det betales for i så store beløp at det er nesten bare de største bedrifter som kan stille opp, dessverre.  

På tross av disse utfordringene har det teknologiske miljøet på Gløshaugen satt dype spor etter seg, det var der mobilteknologien GSM ble utviklet. Det var denne teknologien Simonsen elektro hadde stor suksess med i sine mobiltelefoner, men som ble solgt. Kahoot er et annet eksempel på en suksess fra dette miljøet som har flyttet til Oslo.

Men vi må ikke bare svartmale, mange er her fortsatt. Vi har, kanskje den største i dag, Nordic Semiconductor som er produsent av integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi. Denne har sitt hovedkontor her og har over 1000 ansatte rundt om. Komponenter fra Nordic Semiconductor benyttes blant annet i trådløse produkter som tastaturer, mus, spillkonsoller og sportsutstyr. Andre suksesser som er her er Q-free, Autronica Fire and Security og Norbit.

Vi har store utfordringer med å ta vare på det som kommer ut av teknologimiljøet i byen og vi har veldig mye å være stolt av!


 
Utvandringen fra Norge

13. mars 2025

Utvandringen fra Norge

De første utvandringer til Amerika skjedde på 1600-tallet, men den store vandringen foregikk midt på 1800-tallet. Dette kunne Jan Habberstad berette om i vårt møte 10.mars.

Geologiske naturressurser

22. februar 2025

Geologiske naturressurser

Mandag 17. februar hadde vi gleden av å høre om vårt landskap og endringen av det gjennom tusener av år.gjennom et foredrag av geolog Rolf Magne Dahl. Geologi gir landskapet karakter, skaper muligheter og setter begrensninger.

Klubbliv gjennom 50 år i møte 10.febr

11. februar 2025

Klubbliv gjennom 50 år i møte 10.febr

Ragnvald Knudsen har vært medlem i Rotary siden 1977, nesten like lenge som klubben vår har eksistert. Hans yrkesklassifikasjon er bokhandler og han har holdt mange yrkesforedrag i både denne klubben og i andre klubber i byen.

Guvernørbesøk fra DG Aud

5. februar 2025

Guvernørbesøk fra DG Aud

DG Aud Schjødt Fredriksen Hadde 4. februar invitert seg til å besøke Malvik RK og de inviterte oss til å komme dit og møte guvernøren. Hyggelig å møte både DG og medlemmene i Malvik.

Årets nettverkskonferanse ble spennende og er viktig for alle

5. februar 2025

Årets nettverkskonferanse ble spennende og er viktig for alle

Over 90 rotarianere samt noen ukrainske gjester var tirsdag 4. februar samlet til årets nettverkskonferanse i Sparebanken Midt-Norges lokaler i Trondheim. Og med et meget viktig og dagsaktuelt tema: «Ukraine defence against Russia’s fullscale invation».

«Miljøpakkens arbeid og prioriteringer».

9. januar 2025

«Miljøpakkens arbeid og prioriteringer».

Notat fra møte i Charlottenlund Rotaryklubb 6. januar 2025.
Kveldens foredrag var ved Inger Mari Eggen, enhetsleder i Mobilitets- og samferdselsetaten i Trondheim Kommune.. Denne enheten ligger under Byrådsområde Miljø-, næring og samferdsel.

Ove Mjølnerød fortsetter med  "Hva jeg spiser - og ikke spiser"

12. november 2024

Ove Mjølnerød fortsetter med "Hva jeg spiser - og ikke spiser"

Mandag 11.nov kunne Ove fortsette med å fortelle om hva han spiser og hva han ikke spiser. Første del fikk vi 30/9. Den 92 år gamle legen er godt oppdatert og full av energi fortsatt.

Egoforedrag av Lars Tøndel

5. november 2024

Egoforedrag av Lars Tøndel

Klubbens nye medlem, Lars Tøndel, var hovedaktør i vårt klubbmøte 4.nov. Han fortalte om sin oppvekst på 60-tallet på Bakkaunet her i Trondheim. Han ble født i 1963 og fikk sine første skoleår på Bispehaugen skole og senere ungdomsskole på Rosenborg.

Egoforedrag av Dag Svinsås

22. oktober 2024

Egoforedrag av Dag Svinsås

Som infosjef og presseansvarlig i Rosenborg BK på 90-tallet, fikk han senere mange år en posisjon i det europeiske fotballforbundet UEFA, «han var som et lite tannhjul i et stort og velfungerende maskineri»! Vi fikk et glimt fra kulissene!

Klubbmøte

27. august 2024

Klubbmøte

President Lars ønsket velkommen til alle, innkludert de 2 gjestene som deltok i møtet. Forhåpentlig vis ga det mersmak å erfare litt om hvordan en Rotaryklubb er fra innsida og at de vil bli medlem.